teisipäev, 21. september 2010

AUDUSD 21.09.10 Weekly

Suve keskpaiku, kui euro tegi põhjasid, ennustasid paljud, et peatselt maksab üks euro vaid ühe dollari. Nüüd on olukord muutunud ja pariteedist ei räägi selles paaris enam keegi. Küll aga võib see peatselt jutuks tulla audusd puhul.





Kes võiks sellise olukorraga rahul olla? Mulle tundub, et kõik kes soovivad vältida deflatsiooni. Ja peamiselt just FED. Tundub, et kogu kriitikale vaatamata, on nad suutnud olukorda ette näha ja kõik läheb nende plaanide kohaselt, st. lähitulevikus aktsiad ja toorained üles ning dollar alla.
Saab vaid näha, kuidas nad inflatsiooni kontrollida suudavad. Kuid selleni on neil veel natuke aega.
Ka meie maal on paljudele USA vastukarva. Kuid tegu siiski Eesti suurima liitlasega ja nende üleolek finantsmaailmas võiks meilegi rahulikuma une tuua.

2 kommentaari:

  1. Jah, eks ta ole analüütikud ajavad igasugu loba - küll on pariteet, siis paar kuud hiljem, et liigume tagasi 1.4 poole - doh, ma näen seda kõike ju ise ka KUI see JUBA toimub. :D

    Aga USA poolt kardan ma pigem järgmist sots-majanduskatastroofi lainet, nii auku ikka annab end elada ja suur on ta jah ... paraku suure ja võimalik, et uppuva laeva lähedal ei tasu olla, tõmbab kaasa.

    VastaKustuta
  2. Eks see ennustamine on jah...
    Meil on veel lihtne. Avaldame arvamust, ja kui ei lähegi nii nagu arvasime, pole ka väga hullu. Kui see aga palgatöö ja pead iga päev seisukohta omama turu suhtes...Aga mitte ei tule vaim peale :)
    Või näiteks Lepik. Ta enam ei tahagi arvamust avaldada, sest sõimata saab vaatamata sellele mida ütleb. Või teeb...


    Eks näis, mis selle USA-ga saab...Huvitaval ajal elame aga kindlasti.

    VastaKustuta